Verslag en foto's & video Maanfeest 2023

Auteur: Chi Fai Man

Dinsdagavond op 26 september was het gezellig en heerlijk tijdens onze viering van het Chinese Maanfeest bij restaurant Sea Palace te Amsterdam. Er waren ruim 200 deelnemers in totaal. De hoofdpresentator, iemand van onze familietak in Engeland, heeft zelfs een presentatie gedaan in het old school Cantonese dorpsdialect (Wai Tau) met veel grapjes!

De heer Chee Kwong werd aan ons geïntroduceerd als de nieuwe voorzitter van de Familie Man Club in Groot Brittannië, oftewel de Man Clansmen Association. Hij heeft ons begroet in het Engels. Toevallig hebben wij ook een nieuwe voorzitter: Ah Chung, die uit ons subdorp afkomstig is.

De mede-presentator, een familielid uit België, heeft ons prima vermaakt met het zingen van de klassieke Chinese pop. Denk maar eens aan bijvoorbeeld Liza Wang Ming Chuen, Adam Cheng Siu Chau, Danny Chan Pak Keung, Roman Tam Pak Sin en Leslie Cheung Kwok Wing. Hij vroeg aan het publiek om ook te komen zingen op het podium, maar niemand durfde dat te doen! Tevens werden er foto's gemaakt van enkele kandidaat-bestuursleden van onze eigen Stichting Familie Man in Europa. Tot slot keek elke loterijdeelnemer goed naar hun lotnummers bij de spannende trekkingen. Al met al was het een zeer geslaagde avond. Fijn Chinees Maanfeest!

De fotoreportage is online te bekijken: bekijk fotogalerij →
Foto's & video door Sindy Mun